Knjige

Medeni vodnik

Medeni vodnik

Opis artikla

Kulinarični priročnik prinaša 25 receptov jedi z medom različnih kuharskih mojstrov. Recepte je zbrala in uredila Kaja Pogačar. Po besedah avtorice, kulinarični priročnik združuje slovensko čebelarsko tradicijo s sodobno slovensko kulinariko, predstavljeni recepti pa so uporabni in kreativni.

Prispevali so jih kuharski mojstri, ki ustvarjajo v kuhinjah poznanih slovenskih gostišč, med njimi so tudi najznamenitejša imena – Bine Volčič, Uroš Štefelin, Igor Jagodic ter Gašper Kordež.

 

Recepti so pospremljeni s fotografijami Kaje Pogačar in razmišljanji avtorjev o pomenu medu v kulinariki, o lastnostih medu pa podrobneje piše Andreja Kandolf Borovšek v posebnem poglavju. Posebni poglavji sta namenjeni še čebelarski dediščini na Slovenskem, avtorice Damjane Cvetko, Antonu Janši ter Žirovnici.


Priročnik nas spomni na življenje naših prednikov, ki so dihali z naravo, jo spoštovali in negovali, hkrati pa opomni na problematiko današnjega sodobnega načina življenja.

 

Velikost: 23 x 23 cm

Obseg: 78 strani

Cena (z DDV)

€ 9,99
V košarico
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo spletno storitev, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o možnih nastavitvah piškotkov