Medeni vodnik
Medeni vodnik

Medeni vodnik
Opis artikla
Kulinarični priročnik prinaša 25 receptov jedi z medom različnih kuharskih mojstrov. Recepte je zbrala in uredila Kaja Pogačar. Po besedah avtorice, kulinarični priročnik združuje slovensko čebelarsko tradicijo s sodobno slovensko kulinariko, predstavljeni recepti pa so uporabni in kreativni.
Prispevali so jih kuharski mojstri, ki ustvarjajo v kuhinjah poznanih slovenskih gostišč, med njimi so tudi najznamenitejša imena – Bine Volčič, Uroš Štefelin, Igor Jagodic ter Gašper Kordež.
Recepti so pospremljeni s fotografijami Kaje Pogačar in razmišljanji avtorjev o pomenu medu v kulinariki, o lastnostih medu pa podrobneje piše Andreja Kandolf Borovšek v posebnem poglavju. Posebni poglavji sta namenjeni še čebelarski dediščini na Slovenskem, avtorice Damjane Cvetko, Antonu Janši ter Žirovnici.
Priročnik nas spomni na življenje naših prednikov, ki so dihali z naravo, jo spoštovali in negovali, hkrati pa opomni na problematiko današnjega sodobnega načina življenja.
Velikost: 23 x 23 cm
Obseg: 78 strani
Velikost
23 x 23 cm
Obseg
78 strani
Cena
9,99 €
Cena vključuje 5 % DDV